Autor: 021.rs

Novi Sad
08.03.2024.
11:27 > 11:52
Protest ispred novosadskog Centra za socijalni rad je završen i građani su se razišli.
  • Grekoslav Latinović

    12.03.2024 11:05
    To su verovatno isti oni koji prete Ani Lalic. Nema vecih nasilnika od uvredjenih vernika. U sotone se pretvore.
  • TsiBB

    11.03.2024 11:33
    @Mira
    Nema! Dajte pare za decu roditeljima koji potroše na kocku, drogu, alkohol.....
    Da li od toga imaju koristi deca, kladionice ili dileri?
  • Mama Mira

    11.03.2024 09:15
    Novac koji ide hraniteljima usmeriti prema roditeljima kojima se deca oduzimaju zbog siromastva. To ima logike..
  • Ana1

    09.03.2024 13:01
    Lični interesi
    Protestanti su uključeni isključivo zbog sopstvenih interesa, odnosno interesa njihovih "organizacija". Problem ove porodice je mnogo složeniji nego što je to poznato. Ipak, interesi dece moraju biti iznad svih drugih, skrivenih...
  • Romunka

    09.03.2024 12:42
    Angazujte se
    Sto se tice vas koji pominjete da CSR ne reaguje u slucajevima Roma koji prose, vasa duznost kao gradjana je da iste kada ih sretnete na ulici prijavite policiji koja izlazi na intervenciju i poziva CSR, a kladim se da isto nikada niste uradili. Nakon toga, mozete se slobodno javiti nadlzenim institucijama da prodjete obuku hranitelja i da iste zbrinete. :)
  • @LoLnot

    09.03.2024 11:15
    Da dodam još i ovo
    Osim devojčice koju sam ja usvojila, majka je rodila još dve devojčice. Jedna živi s babom, a druga je kod porodice iz Pančeva. Bez obzira što smo moj suprug i ja bili spremni i želeli da usvojimo i sestru, to se nije desilo jer nam niko iz CZR nije javio da rođena sestra uopšte postoji. Kad smo za to saznali, rečeno nam je da mi već imamo jedno, a neko nema nijedno, zato su sestru dali drugim usvojiteljima. Tako se vodi računa o dobrobiti dece, dakle. Šta bi se deslilo da su u pitanju deca različitog pola? Mogu nekad u budućnosti da se sretnu, a ne znaju da su brat i sestra. To je dobrobit dece, takođe? I ja sam živela u balonu dok se i sama nisam susrela s ovim stvarima i zato bih volela da se slučaj ove žene i njene dece rasvetli do kraja.
  • Bolek

    09.03.2024 11:09
    @Slavko

    Greh je praviti decu za koju nemaš para da brineš o njima, ali vi vernici zamišljate da je štancovanje dece neko vaše bogom dano pravo.
  • @LoLnot

    09.03.2024 09:55
    To bi tako trebalo da bude, u teoriji, ali nije. Zašto onda deca romske nacionalnosti koja prose i gladuju po ulici nisu izmeštena iz porodica koje ne brinu o njima i zlostavljaju ih? Takođe, nije svakom detetu bolje u hraniteljskoj porodici. Usvojila sam dete koje je kod hranitelja spavalo u korpi za igračke, onoj kineskoj, mrežastoj, samo je unutra bio ubačen jastuk. Znate, hranitelje slabo kontrolišu, moje dete niko tamo nije obišao dve godine, osim što su jednom nazvali TELEFONOM. U selu gde su hranitelji jako mnogo stanovnika se bavi hraniteljstvom i mnoga deca tamo i odrastu jer ih niko ne usvoji. Svi žele bebe i jako malu decu, dete koje sam ja usvojila imalo je nešto preko dve godine i bilo je najstarije u grupi nas koji smo tada usvajali decu. Starija deca dakle gotovo i nemaju šansu da ih neko ikada usvoji, a to bi se desilo i ovoj deci, nažalost. Da ne pominjem traume odvajanja dece od majke. Kad postanu punoletna, prepuštena su sama sebi. Ima raznih bioloških roditelja, moje dete je ostavljeno u porodilištu, ali ovo je majka koja želi, voli i bori se za svoju decu, te bez obzira to se ni meni ne sviđa polusvet kojim je juče bila okružena, možda joj treba dati šansu. Posebno što se pominje da je ukinuta zabrana viđanja dece jer je bila bez osnova. Zašto se njen slučaj još malo ne bi ispitao? Zato što vi tako kažete? Pa evo, ja kažem da su to živa bića a ne brojevi!
  • The Lalosh

    09.03.2024 08:21
    CSR
    Ko nije u poslednjih par godina imao situaciju da neposredno sarađuje sa CSR nema pojma koliko se ti ljudi trude da nešto poprave, ali jednostavno, kao i u svim institucijama nemaju alata i sredstava. Na svakom koraku im se postavljaju prepreke...
    Na žalost, imam situaciju iz najbliže porodice. Uvek su spremni da pomognu. Ograničeni su mnogim stvarima, ali im volje ne nedostaje.
    Nije pravedno optuživati ih.
    Iz mog iskustva, kamo sreće da su to dete izmestili na vreme iz nefunkcionalne porodice.
    Tada su se trudili da dete po svaku cenu ostane sa roditeljima. Rezultat je osoba u svojim ranim tridesetim koja nije sposobna ni za šta osim da se opija i drogira i ne poštuje ništa i nikoga.
  • xqt

    09.03.2024 06:40
    Tako se ne radi
    Izgleda da u ovom slučaju nema nevinih, a žrtve su deca ni kriva, ni dužna.
  • Slavko

    09.03.2024 05:48
    Kad decu ne pitaju ništa
    Greh je nekome oduzeti dete ili decu zbog siromaštva
    a veliko licemerstvo je dati tu decu hraniteljskoj porodici.
    Naš narod ima izreku:"ne daj Bože da mi dete umre pre mene."
    Pa šta je za jednu porodicu oduzeto dete, kao da je umrlo.
    Osobe koje rade po socijalnim službama kao da su roboti
    bez osećaja za patnju roditelja oduzete dece. Izvinjavam se
    onim retkim socijalcima koji rade svoj posao kako treba.
    Pitajte decu kako im je bilo, odrastanje, u tudjem domu.
    Onda kad odrastu i ne plaše se da kažu kako je bilo. Kako
    je bilo razdvajanje od roditelja.
    Svi oni koji hladno i bezosećajno pišu da decu pravimo
    zbog sebe a ne države i da ne treba da ih imamo ako nemamo
    sredstva da ih odgajamo neka mole i hvale Boga da im se u životu
    ne dogodi da dođu u situaciju ovih roditelja kojima se deca
    oduzimaju. Danas imaš dobru platu i imetak i gledaš sa visine
    na sve koji nemaju ali ne zaboravi da život nije samo jedan dan.
    Ima mnogo načina da od bogataša postane prosjak.
  • Ja

    09.03.2024 03:27
    Ovako...
    Kada pročitam ove komentare jasno je zašto ovaj rod i narod živi ovako i zašto nas ostali narodi gledaju kao nerazvijene primerke u evoluciji. Nisu nas džabe svi osvajači gazili i nisu prepoznavali nikakvu drugu svrhu od nas. Jedva čekam da se ovaj prostor sveta očisti od nas ovakvih i da ustupimo mesto nije ni bitno kome. Mi smo samo jeftina i kvarljive roba, po tome smo prepoznatljivi, nebeski.
  • Pađenski

    09.03.2024 03:16
    ''Simbol Vere'' ...
    ...Se Pravoslavna braćo peva isključivo u Božijim hramovima nikako na ulici.To bi vi kao 'vernici' trebalo da znate!
  • Apricus

    09.03.2024 02:12
    Sirotinjo i Bogu si teška 2
    Totalno je nehumano i nelogično oduzimati nekome decu prvenstveno zbog siromaštva roditelja a onda nekog drugog plaćati sa iznosom novca koji bi tim istim porodicama omogućilo da pristojno žive i omoguće svojoj deci normalne uslove za njihovo odrastanje. Ne znam šta je tačno posredi u ovom konkretnom slučaju ali dosta prethodnih primera pokazuje veliku aroganciju, ravnodušnost pa čak i moguću sistematsku korupciju takozvanih socijalnih službi u Srbiji. Morala bi tu da se obavi jedna velika kontrola kome i zašto se oduzimaju deca a kome se dodeljuju i koliko se plaćaju te usluge. Ali u tom slučaju ceo sistem u Srbiji morao bi da se promeni a za sada nema nikakvih naznaka da se to skoro desi. Zbog toga će svakodnevno da se događaju razne nepravde u kojima najviše stradaju siromašni
  • Apricus

    09.03.2024 02:09
    Sirotinjo i Bogu si teška
    Ne znam da li je itko od prethodnih komentatora gledao film "Otac" od Srdana Golubovića iz 2020 godine. Film je baziran na istinitom slučaju Đorđa Joksimovića, oca iz Kragujevca, kome su odouzete 3 ćerke 2015 godine. Kao formu protesta protiv tog čina on je nekoliko puta pešačio iz Kragujevca do Beograda u nadi da će promeniti tu odluku, čak ga je primio i predsednik Vučić. Nakon šest godina borbe ćerke su mu konačno vraćene. Njemu su ćerke oduzete zato što je njihova majka imala mentalne probleme i što su navodno živele u neadekvatnim uslovima. Film takođe pokazuje neosetljivost i birokratski pristup nadležnih organa na njegove probleme ali i naznačuje mogućnost da su deca oduzeta zbog deljenja novca sa hraniteljskim porodicama.
  • John

    09.03.2024 00:34
    @Није него

    Roditelj je DUŽAN da se brine o svojoj deci. Pod "brigom o deci" se podrazumeva mnogo toga. Da deca imaju šta da jedu i piju, da nisu gladna, da ih roditelj leči, da ih šalje u školu, da im omogući zdravo i bezbedno okruženje...
    Ako roditelj to ne radi, država će ga pozvati na odgovornost, prekršajnu i/ili krivičnu.
    Ultimativna sankcija je lišenje roditeljskog prava. To je ono što se kolokvijalno naziva "oduzimanjem deteta". Lišenje može biti delimično ili potpuno (da roditelju mogu biti zabranjene samo pojedine stvari u vezi deteta ili sve) i može biti vraćeno ako se za to steknu uslovi (naročito ako je u pitanju samo delimično lišenje). A roditelj nikada ne može izgubiti obavezu izdržavanja deteta (samo u slučaju da dete bude usvojeno, ali tada tu obavezu stiče neko drugi)
    Kada se odlučuje o detetu, svi nadležni imaju zakonsku obavezu da vode računa isključivo o najboljem interesu deteta. Ne roditelja, ne baba i deda, ne javnosti, ne komentatora na internetu, samo o interesu deteta. Oni često mogu biti u suprotnosti sa interesom roditelja.
    Hranitelj nije dužan da se brine ni o jednom detetu, to je njegova dobra volja. I za to dobija određenu naknadu. A iznos naknade je sramotno mali (javno je dostupan iznos)
  • Jadranka

    08.03.2024 23:56
    Socijalni rad
    Molim Vas nemojte da vređate jednu od najhumanijih profesija.
  • Makijato Liman

    08.03.2024 23:43
    A deca ispastaju..
    Advokat organizuje proteste, lome se kapije, drzi govor na stepenicama objekta kom je nelegalno pristipio.
    Los je savetodavac, ne vidim tu ni pocetak ni kraj. Ako se ovom ne pridje podhitno na pravi način, ode mast u propast. Cenu ce platiti deca i naivna majka. Zelim joj da se sto pre okrene stvarima, koje ce stvarno pomoci povratak dece pod njenu brigu.
  • NS Bob

    08.03.2024 20:19
    Savet za majku i "pravnika"...
    ...ako vam je zaista stalo do te dečice, a verujem da jeste, manite se ovakvih skupova, uzvikivanja parola i generalno provlačenja kroz medijsko blato. Pogotovo nemojte davati mikrofon bilo kome jer postoji određeni procenat gradskih neradnika koji jedva čekaju ovakve stvari, da izbace razna obeležja i da krenu na ograde jer im je to prilika da "zablistaju". Naravno, za normalne osobe, u negativnom kontekstu. I sam sam imao brojne susrete sa lošim, ali isto tako i dobrim radnicima socijalne službe, sudijama, veštacima i ostalim državnim službenicima zbog svoje porodice i nikada mi nije padalo na pamet da nešto medijski eksponiram. Postoje zakoni, postoje ljudi koji ih krše, ali isto tako postoje i ljudi koji se bave unutrašnjim kontrolama, zaštitom prava građana i utvrđivanjem odgovornosti. Najviše mi je žao dečice, ali mislim da ovo generalno nije put koji će dovesti do pozitivnog ishoda. Na žalost. Pogotovo za jednog "pravnika" koji uzvikuje parole i poziva na snimanje raznih ljudi. Nadam se da su deca dobro i da će se sve završiti onako kako je najbolje po njih.
  • Ja

    08.03.2024 20:03
    Sta je ovde istina?
  • LoLnot

    08.03.2024 19:35
    Nema glupljeg komentar na ovakve i slične vesti od za što pare ne daju majci već hraniteljima. Kao prvo decu pravite i rađate sebi a ne državi s toga nije obaveza države da iste finansira, obezbeđivanje uslova za dostojan život svakog deteta je obaveza roditelja u koliko roditelj ne ispunjava obaveze nije dostojan ni da ga neko zove roditeljem a što se mene tiče treba i da izgubi tu titulu ako je nije dostojan i sasvim je u redu da tu država uskoči i odradi svoj deo posla. Nijedno dete ne treba da bude gladno, golo, da živi u ne higijenskim uslovima i da mu nije dozvoljeno/obezbeđeno da se školuje itd. i sasvim je u redu da se deca izdvoje iz takvih nehumanih uslova života iz nesposobnih porodica koje ih ne zaslužuju i premeste u te takozvane hraniteljske gde će imati normalne uslove za život. Biti hranitelj je posao i sasvim je u redu da taj posao bude placen kao svaki drugi posao. Kao drugo prestanite da da lažete i aludirate na to da se deca oduzimaju samo siromašnim porodicama nije tačno. Biti siromašan ne znači biti gladan, go, bos ,bolestan i neškolovan . Siromašne porodice koje vole svoju decu rade sve da ta deca imaju sve što im je potrebno i ne brkajte pojmove siromašan i nesposoban. Nesposobni i bolesni ljudi koji zanemaruju svoju decu se mogu naći u svim slojevima društva.
  • Imre

    08.03.2024 18:51
    Jesuli iz socijalnog radili na edukaciji i pomoci toj porodici, barem jedan period svakodnevnim posetama da se roditelji urazume o brizi dece.
  • pa da

    08.03.2024 16:01
    gde su ikone tu i nasilje... sve mi je odmah jasno i ko su ti sto su okupili. nisu oni tu zbog majke, vec zbog agende.
  • Djavolji advokat

    08.03.2024 14:52
    Pitam se
    Pitam se da li ta takozvana javnost zna šta piše u presudi koji ovaj advokatčić maše, da li javnost zna u kakvim uslovima su odrastala deca. Šteta što centar ne sme da iznosi podatke.
  • Slucaj

    08.03.2024 14:46
    Kakva smelost da insistiraju da se deca vrate u opisane uslove. Ne verujem da bi Centar izmestio decu da to nije bilo nuzno.
  • Magdakena

    08.03.2024 14:46
    Nikad nije dobro
    Ako se nesto desi deci Centar ce biti kriv sto nije reagovao i sto nije uzeo decu od nepodobne majke. Da li ljudi koji protestuju znaju zasto to rade? Da li su upoznati zasto su deca u sigurnoj kuci? Pa nije Centar odredio oduzimanje, sto ne idu do suda na miting.
  • Bojan

    08.03.2024 14:39
    Bojan
    Svaka cast Novosadjani! Deca se neoduzimaju zbog siromastva nikom! Ali hranitelji su strancki uhlevi koji dele ogromne novce sa njihovom strankom vec godinama u Srbiji! Ovo i ovako se mora prekinuti zauvek!!! Bravoooo
  • N

    08.03.2024 14:32
    Centar za socijalni rad NS
    Vecina Vas sto komentarisete negativno i ne zna sta se radi postenim ljudima u tom Centru i bolje da ne sazna ukoliko nisu u srodstvu sa zaposlenima navodno ostecenima.Zlouporeba sluzbenog polozaja se cini zarad ostvarivanja benefita za zaposlene a na racun postenog obicnog coveka.Pod hitno proveriti ali temeljno rad tog Centra.Koliko dece je iz siromastva postalo ugledno,cenjeno iz svoh siromasnih porodica zato sto o njima nije brinuo Centar za socijani rad iz N.Sada?Oni su uzas,uzas u ophodjenju,radu!!!!
  • Bolek

    08.03.2024 14:31
    @Zemlja čudesa

    Povraća mi se od ovakvih komentara. Zato deca i odrastaju u prljavštini i nemaštini jer ima ljudi koji misle da je pravljenje dece po svaku cenu neko bogom dano pravo.
  • Mandov

    08.03.2024 14:25
    ADVOKATI NASILNIKA
    Advokat koji zastupa nasilnike pred zakonom još jednom je "zablistao", ovoga puta huškajući naivne "građane" da pokušaju razvaljivanje državnih institucija. Popisati sve kolovođe i vinovnike i podneti prijave za štetu, materijalnu i nematerijalnu! Dosta je bilo stvaranja anarhije od šake prekršilaca zakona u ovoj državi! Majka je dobila šta treba da ispuni da joj se deca vrate, ako neće ili ako je nagovaraju da to ne uradi njen je problem! Šta bi bilo kad bismo svi krenuli da radimo po svome?
  • sale

    08.03.2024 14:12
    razuma bez
    nisu gradjani vec sledbenici branimira nestorovica, jovane stojkovic, sase borojevica i slicnih projekata sluzbe...

    neuka masa koja ne veruje vucicu, ali zato guta sve sto se servira u aktuelnostima, cirlici, jutarnjem programu pinka i hepija...
  • Www

    08.03.2024 14:12
    Ovo je prestrasno! Muka mi je
  • Berlioz

    08.03.2024 14:09
    Nije lepo lagati
    Nije lepo lagati da je sud nalozio vracanje dece majci, jer je samo nalozio da mize da ih vidja, a to joj je i omoguceno.

    Nije lepo lagati da Centar za socijalni rad odbija da sprovede odluku suda, jer je to optuzba za pobunu, sto niko s gramom mozga ne veruje.
  • Novosađanka

    08.03.2024 14:04
    Žao mi je svih radnika koji su zaposleni u CSR. Žao mi je kakav je ovaj grad postao. Neko u komentaru pomenu fakultet. Ne znaju ljudi ni gde se školuje za socijalnog radnika, na Političkim naukama u Beogradu, od skoro na Filozofskom u Novom Sadu. Ne znaju građani mog Novog Sada ni da razlikuju Socijalno od Centra za socijalni rad, a kamoli da znaju po kojim zakonima CSR ima obavezu da radi i postupa. Nečuveno!! Ne možemo svi biti ni advokati, ni profesori, ni vodoinstalateri, pa tako ni socijalni radnici. Provereno znam da je Csr u Novom Sadu možda i jedina državna institucija koja nije stranačka, da ti ljudi crnče tamo za nikakve plate, a proverava im se svaki delić rada. Sramota konkretno za ovaj slučaj gde se protestuje, a ljudi koji protestuju ne znaju ni o čemu se radi, ali bitno da se lomi i pravi nered!
  • Није него

    08.03.2024 14:03
    То са плаћањем хранитеља је као да неко каже "а што плаћају васпитачице у вртићу, боље мајка да их чува него васпитачице". Хранитељство је посао који обављате и који је плаћен јер родитељ нема капацитет да обавља родитељску дужност. Не зато што је сиромашан, сиромашних има много више. Овде се лажно тврди да је суд донео одлуку да се мајци врате деца. Донео је одлуку да јој се дозволи да их виђа и констатовао да их није злостављала него занемаривала. Она неће да сарађује са Центром. Не дозвољава да неко прати како обавља родитељску дужност, а утврђено је да их занемарује.
  • /

    08.03.2024 13:59
    ma dajte vise
    nisu joj deca oduzeta sto je siromasna nego sto ih zanemaruje, to nije isto. Advokata bas briga, protestanti kad odu kuci zaboravice na ovaj slucaj a ko ce da brine o deci ako ih vrate ovoj majci.
  • Socijalni radnik

    08.03.2024 13:42
    Resursi nedostaju
    Centar za socijalni rad je trebao da zbog bezbednosti dece da decu izmesti na drugoj lokaciji. Naravno poštujući pravo susreta majke i dece na trećoj lokaciji. O tome treba da razmišlja MINRZS.
  • Popaj

    08.03.2024 13:41
    Pitajte decu hoce li da idu sa majkom. A koliko znam i sud je dodelio decu majci. Navodi centra za socijalni rad mogu da se primene na svaku petu porodicu u Srbiji koja nema dovoljno sedstava za normalan zivot. Imamo Rome u NS koji zive u kratonskim kutijama pa im se deca ne oduzimaju. Nesto se ne slaze ovde.
  • Pff

    08.03.2024 13:38
    I šta sada? Država će radije plaćati platu hraniteljima, najverovatnije i razdvojiti decu, nego te pare dati majci i tako joj pomoći da odgaji decu? Pa je li to pošteno i da li je to dobrobit dece? Da li je to normalno uopšte? Ako su zakoni takvi, treba ih menjati!
  • Lale

    08.03.2024 13:31
    *
    Da li je iko od ovih ispred CSR upoznat sa ovom situacijom? Da li iko od njih zna zašto su deca oduzeta?
  • Zemlja čudesa

    08.03.2024 13:14
    Živim u NS od rođenja, skoro šest decenija. Sirotinje uvek bilo (i biće), deca odrastala u takvim uslovima i tada i ranije. Sećate se nekadašnjeg Šangaja ili Bangladeša i Diznilenda prema Rumenci? Nekadašnjeg "Malog Beograda" kod Najlona ili kako je izgledalo Sajlovo? Živelo se od socijale, sekundarnih sirovina, išlo se na njivu i građevinu za dnevnicu, pomalo i kralo, ali nije bilo ovakvih mudraca koji bi im oduzimali decu zato što su sirotinja. Znala se granica.
  • Mile

    08.03.2024 13:12
    Sud se ne postuje
    Jel upadne tako policija u narkomansko gnezdo ili neku kladionocu da pretrese tasne i novcanike. Naravno da ne, vec strogocu trenira na postenim i povredjenim gradjanima. Sramotan je rad tog centra koji stiti polocija a ne sprovodi odluku suda koji je doneo presudu da se deca vrate. Sta to radite BRE!
  • Mozda nisam

    08.03.2024 13:11
    u pravu, ne znam.
    Ne razumem sta je sada problem? Meni izgleda da Centar za socijalni rad konacno radi ono sto i treba da radi, da se bavi prevencijom. Ako su deca zanemarena i majka ne pokazuje nikakvu volju da saradjuje, sta treba, da se slegne ramenima i kaze "pa, dobro vasa deca, basa stvar"?
    Meni izgleda da su to neki protivnici vakcina koji, kada su videli vakcina, jedino to i vide, a to je ocigledno samo jedna od stvari u nizu. Nismo bili u kuci pa ne znamo sta i kako. Ili tekst nije kompletan i dovoljno jasan.
  • Nemajka

    08.03.2024 13:08
    Ukoliko se nesto desi deci usled nemara majke gledacemo epizodu "sistem je zakazao". Jezivo je na sta ste sve spremni zarad jeftinih poena. Dozvolite da svako radi svoj posao....
  • Dušan Francuska

    08.03.2024 12:59
    Leglo korupcije i mita
    je svaki centar za socijalni rad u Srbiji.

    Kako će mi biti drago da ove slike i priloge vidi 500+ miliona ljudi u Evropi ubrzo.

    Ako ništa drugo glas o nepravdi i ubitačnoj korupciji u Srbiji se širi i van Srbije i gledaju Vas svi iz Evrope šta radite sa decom.

  • Velja

    08.03.2024 12:53
    Velja
    Najlakše je napasti materijalno siromašnog i primjenjivati nad njim neki zakon i silu! Koliko dobijaju našeg novca hraniteljske porodice niko u Srbiji bebi bio siromašan!!! Bravo i Podrska za Novosadjane!!!
  • Инспектор Вишекруна

    08.03.2024 12:49
    @Qua Saar
    Суд је донео одлуку да мајка може да виђа децу! И то је испоштовано.
    Питање је да ли адвокат мајке Милан Босика сме да овако обмањује јавност некажњено?
    Нека покаже пресуду да се деца морају вратити мајци, ако не лаже!
  • dr BOŠKOVIĆ

    08.03.2024 12:47
    BRISELSKA AGENDA ANARHIJE
    Ovo neko zove građanima, ovo su plaćeni bukači, neki se viđaju po raznim protestima! Ovo je nasilje koga nisu svesni huligani-građani koji ga izvode. Šteta je što država i organi reda nisu u prilici da to brutalno okončaju! Grupa izgrednika šeta od protesta do protesta uzimajući dnevnice. Ovo je nasilna akcija, treba snimiti učesnike i pokrenuti krivične i prekršajne postupke. Advokat nasilnika kaže da je po zakonu da provaljuju i da se ponašaju nasilno, što je pogrešno tumačenje zAKONA. Majka da razmisli o svojim postupcima, jer izgleda da ni sama nije sposobna da shvati ozbiljnost svog stanja. Očigledno da nije neko ko treba da brine o deci, bar dok se ne oporavi!
  • Marković D.

    08.03.2024 12:45
    Svi sa kupljenim diplomama
    Kako se postaje uposlenik centra za socijalni rad u Srbiji ne samo u Novom Sadu bilo gde u Srbiji može neko da mi objasni na osnovu čega su ti ljudi uposleni tamo koji OTIMAJU DECU od roditelja?


    Kojim ovlašćenjima,diplomama,sertifikatima,referencema se deca otimaju u Srbiji?

    Koje diplome i fakulteta i čije potpise o radnom mestu da su primljeni na radno mesto imaju uposlenici centara za socijalni rad u Srbiji ?


  • CItalac

    08.03.2024 12:39
    Gde su ostavke. Policija ne želi da izvrši nalog suda da se vrate deca.
  • Alen NS

    08.03.2024 12:35
    Sledo klasicno partijsko spinovanje: Opozicija lomila drzavnu imovinu u podrsci nasilja....
  • Mile

    08.03.2024 12:32
    "nevakcinisanja dece po obaveznom kalendaru vakcinacije... nepohađanje obaveznog predškolskog programa... potpuno nehigijenski uslovi u kojima i najmanji požar predstavlja opasnost po opštu bezbednost dece" Da li neko iz CSR-a potpisom i imenom stoji iza izjave da su ovo elementi na osnovu kojih je doneto resenje o oduzimanju dece?
  • Branko

    08.03.2024 12:30
    Svaka čast narodnoj poslanici gospođi Jeleni Pavlović koja je iz Beograda došla kako bi pružila podršku majci u borbi za svoju decu!! Gde su sada lokalni političari i ovi na vlasti i kvazi opozicija!?
  • Slibodan

    08.03.2024 12:18
    CSR Novi Sad je leglo...
    ...korupcije i zloupotrebe svoje funkcije u društvu. Sramota za drustvo i ovo je samo početak šta će besni ljudi uraditi kada im neko dira decu i porodicu
  • Jeste istina

    08.03.2024 12:13
    Danasnje zene ne mogu ni da doje decu vec ih hrane vestackim mlekom a kasnije ih hrane u lokalnoj pekari.

    3 deteta da podize danas je sposobna svaka 50ta zena.

  • Dimitrijević D.

    08.03.2024 12:13
    Zamislite ovakve slike da vide
    ljudi iz Evrope i Brisela sada kakvo će mišljenje imati o nama?

    Zamislite ovakve fotografije na email ovima Briselskih parlamentaraca sutradan umesto jutarnje kafe?


    Srbija=Evropska verzija Severne Koreje .

  • mama

    08.03.2024 12:00
    mama
    sram bilo tih ljudi sto protestuju ,znaju li ono zasto su deca oduzeta ....nikome se deca ne oduzimaju bez razloga .....
  • Qua Saar

    08.03.2024 11:59
    zasto?
    Zanima me zasto ne idu pred sud? Sud je doneo odluku a ne neko u csr
  • ns

    08.03.2024 11:57
    Kakvi bednici! Znaci nisu bitna prava deteta, nema veze sto je zanemareno, daj da mi protestujemo da proguramo svoju agendu. Dete je oduzeto od majke u cilju zastite interesa DETETA. Oduzeto je zbog zanemarivanja, zbog potpune nebrige, zbog jednog neroditeljskog odnosa prema detetu a vas treba da je stid. Vama nije stalo do prava DETETA vec do vasih sitnih interesa i kojekakvih neracionalnih ubedjenja.
  • Zorka

    08.03.2024 11:55
    Najlakse je uzeti tudju decu, a imati tu zakonsku moc
  • Nimbus

    08.03.2024 11:52
    Ne znam sta je pozadina i ne stajem ni na ciju stranu, ali osecam da uskoro stize komentar kako Djilasovi nasilnici ruse drzavu i prete predsedniku i njegovoj porodici.
  • Инспектор Вишекруна

    08.03.2024 11:50
    Може
    Вратите децу мајци! Али да се сваки протестант легитимише и потпише кривичну и материјалну одговорност за све што им се деси!
    Мајка неће да води децу код педијатра,,,,
    ОК накнадно лечење о трошку протестаната!
    Неће да их води у предшколско.....
    ОК за све трошкове које накнадно држави
    проузрокују та деца нека одговарају протестанти!
    Важно да буду са мајком! Па макар изгорели у пожару!
  • Plaćač poreza

    08.03.2024 11:49
    Nema većeg zločina države od oduzimanja dece Majci samo iz razloga što je siromašna. Veliki zločin i prema Majci i prema njenoj deci. Vratite decu Majci! Niko ih ne voli i ne misli im bolje od njihove Majke!
  • Jana

    08.03.2024 11:46
    ...
    Ovo je toliko osetljiva tema, ljudi srljaju a nemaju pojma kako stvari stoje. Posle će biti A gde je bio CZSR
  • Gavril

    08.03.2024 11:42
    Bravo Novosađani! To je Novosadski! Dići glas protiv nepravde.
  • Majka

    08.03.2024 11:39
    Podržavati loše roditelje je zločin prema deci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna